Mönkijät


Tuusmotor myy Kawasaki, CF Moto ja Kymco traktorimönkkärit. 

Tiedustele uutuuksista, vaihdokeista ja koeajolaitteista joko numerosta  09-8366 7810  tai s-postilla  pyoramyynti@tuusmotor.fi . Ajoneuvon saat halutessasi myös kotiovelle toimitettuna.

Meiltä myös mönkijöiden lisävarusteet.


RAHOITUS

Maksa kuukausierissä. Myös mönkkäreihin saat meiltä rahoituksen. Mönkijät saatavilla myös Leasing-sopimuksella.

 

CF Moto  traktorimönkijät

Saatavilla sekä 40km/h ja 60km/h traktorimallit.

Ajo-oikeus 15-vuotiaana.

Takuu 3 vuotta

Hinnat alk 6.290€ + toimituskulut

 

 

CFMoto ZForce550 EPS Traktori

Hinta 12.490€ + toimituskulut 600€.

Rinnakkainistuttavan T1-traktorin kuljettamiseen riittää tavallinen T-kortti. Ajo-oikeus 15-vuotiaana, nopeus 60km/h. Edulliset vakuutukset, ei autoveroa, vuosikatsastusta tai käyttömaksuja.

Saatavilla myös ohjaamolla kampanjahintaan 14.990€ + toimituskulut 600€. 

 

 

 

 

Kymco MXU550 traktorimallit alk 8.390€ + toimituskulut
Maastokärry GV1000 690€     


Meiltä IronBaltic ja BlackWolf puskulevyt.

                  


MetaTrack GPS paikannin mönkijään, mopoon tai moottoripyörään
                             

Traktorin ajokortin hankkiminen

Traktorin ajamista varten tarvitset T-luokan ajokortin. Se oikeuttaa ajamaan myös moottorikelkkaa. T-luokan ajokortin voit saada aikaisintaan 15-vuotiaana suorittamalla seuraavat kaksi askelta:

1. Ajokorttilupa

Traktorin ajokortin hankkimiseksi sinun tulee hakea ajokorttilupaa Trafin palveluntuottajalta Ajovarmalta. Voit hakea lupaa aikaisintaan 14-vuotiaana. Ajokorttilupa on kuljettajantutkintoon pääsemisen edellytys. Lupa kannattaa hakea hyvissä ajoin ennen ajan varaamista teoriakokeeseen.

Ajokorttilupa ja teoriakoe Ajovarman palvelupisteessä

Ajovarma on Trafin palveluntuottaja, jonka palvelupisteissä hoituvat kaikki ajokortin hankintaan liittyvät hakemus- ja lupa-asiat. Siellä suoritetaan myös teoriakoe.

Varaa aika lähimmälle Ajovarman palvelupisteelle.

Etukäteen varattu aika ajokortti- ja lupapalveluihin säästää aikaasi. Ajovarman valtakunnallinen asiakaspalvelu neuvoo ja palvelee numerossa 075 323 9999 arkisin ma-pe 8-15.45 (puhelun hinta: pvm/mpm) tai sähköpostilla tiedustelut(at)ajovarma.fi

 

2. Kuljettajantutkinto

Traktorin ajokorttia varten ei ole säädettyä kuljettajaopetusta. Esimerkiksi Ajovarman palvelupisteissä on kuitenkin myynnissä harjoitteluvihkoja T-luokan teoriakoetta varten.

Jos sinulla ei ole aikaisempaa ajokorttia, sinun pitää käydä 4 tunnin ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus (EAS).


Teoriakoe

T-luokan ajokortin saaminen edellyttää kuljettajantutkinnon teoriakokeen suorittamista hyväksytysti. Sinun tulee olla täyttänyt 15 vuotta ennen kokeen suorittamista.

Ilmoittautuessasi teoriakokeeseen todista henkilöllisyytesi esimerkiksi passilla tai kuvallisella henkilökortilla. Sinulla on oltava mukana myös allekirjoitettu Huoltajan suostumus -lomake T-luokan ajokortin saamiseen, jos olet alle 18-vuotias sekä todistus ensimmäisen ajokortin suorittajan 4 tunnin koulutuksesta (EAS), jos olet hankkimassa ensimmäistä ajokorttiasi. 


T-kortin ajo-oikeudet

 • T-luokan ajokortilla saat ajaa traktoreita ja traktorimönkijöitä, joiden enimmäisnopeus on 60 km/h.
  • T1a- ja T1b-luokan, T2a ja T2b-luokan sekä T3a-luokan ajoneuvot
 • Poikkeuksena ovat T3b-luokan ajoneuvot, joiden ajamiseen tarvitsee 1.7.2018 alkaen AM/121-luokan ajo-oikeuden. T3b-tarkoittaa käytännössä ohjaustangolla varustettua perinteistä mönkijää joka kulkee 60km/h.
 • Traktorit, joiden suurin rakenteellinen nopeus ylittää 60 km/h, vaativat henkilöauton tai kuorma-auton ajokortin ajoneuvon massasta riippuen.
  • Kokonaismassa on enintään 3500 kg: auton (B) ajokortti.
  • Kokonaismassa on enintään 7500 kg: kuorma-auton (C1) ajokortti
  • Kokonaismassa on yli 7500 kg: kuorma-auton (C) ajokortti

 

Vanha LT-ajokortti

Vanhan LT-ajokortin oikeudet traktorin kuljetuksessa säilyvät ennallaan 1.7.2018 tapahtuneen ajokorttiuudistuksen jälkeenkin. Vanhat LT-ajokortit oikeuttavat siis jatkossa kuljettamaan T- ja AM/121-luokkien ajokortilla ajettavia ajoneuvoja.

www.ajokortti-info.fi